0 comments

Help! Ik heb een off-day

Help, ik heb een off day!

Een off-day, wat is dat nou?

Nou, dat is zo’n dag dat je nergens zin in hebt. Alles gaat mis. Je hebt geen zin om te werken, geen zin om iets leuks te doen. Zelfs hetgeen wat je normaal heel leuk vindt om te doen heb je geen zin in. Geen zin in je partner of je kids. Je hebt misschien het gevoel dat je depressief bent of wordt.

Toen ik vroeger ongesteld was, was ik de hele periode off-line. Ik was dat zo gewend dat ik niet wist dat het ook anders kon. Totdat ik een keer een arts sprak die dat bij mij herkende en me uitlegde dat het een patroon geworden was en dat ik dat kon doorbreken als ik dat zou willen.

Ik leerde dat ik ook dingen kon doen tijdens die maandelijkse periode en niet mijn hele leven on hold hoefde te zetten. Dit was voor mij echt een mega eye-opener.

Is er iets met je aan de hand? Waarschijnlijk niet. Dit gebeurt iedereen wel. Je kan niet elke dag AAN zijn. Je bent ook maar een mens en niet perfect.

 

Wanneer ik merk dat ik een off-day heb pak ik mijn “off day lijstje” erbij en kijk ik wat ik wel zal doen. Dat verschilt bij mij per off-day. De ene off day is de andere off day niet.

Op mijn lijstje staat bijvoorbeeld: lekker uithuilen, slapen, netflix kijken

Ik heb ook categorieën gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer ik ongesteld ben weet ik wat mij wel en niet zal helpen en daar hoef ik ook niet over na te denken. Ik pak dan gewoon mijn lijstje erbij en kies iets uit.

Is er iets met je aan de hand? Waarschijnlijk niet. Dit gebeurt iedereen wel. Je kan niet elke dag AAN zijn. Je bent ook maar een mens en niet perfect.

Het beste wat je kan doen is accepteren dat je een off-day hebt en dat het oké is. Je mag een off-day hebben.

Meestal helpt het om eens lekker uit te huilen. Daarna voel je je meestal wat beter en voelt het alsof er wat van je schouder af is. Als je moe bent gun jezelf wat extra slaap. Je hoeft je niet te schamen of te denken dat je lui bent of dat je nu niet hoort te slapen. Wie bepaalt dat? Je bepaalt toch zelf wat je doet! Ga lekker slapen wanneer je moe bent.

Een off-day is geen off-life

Wanneer je een slechte dag hebt betekent dat niet dat het altijd slecht zal gaan. Als niets mee zit op zo’n dag is het lastig om positief te blijven denken.

Probeer het toch. Het is gewoon een slechte dag in jouw leven. Accepteer het en pak je off-day lijstje erbij.

Wat doe jij?

Wat doe jij als je een off-day hebt? En nu je mijn blog gelezen hebt wil je proberen om het anders te doen? Laat het weten in een reactie.

Een off-day lijstje

Ik heb speciaal voor jou een lijstje gemaakt zodat je niet hoeft na te denken wat je zal doen wanneer je een off-day hebt. Je kan het lijstje gewoon aanpassen wat voor jou werkt.

Vul hieronder je gegevens in en het lijstje komt naar je toe via de mail.

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>