1 comments

Help! Ik weet niet wat ik wil

Veel mensen doen niet wat ze eigenlijk willen. Ze staan er ook niet bij stil.

Ze doen maar gewoon wat ze gewend zijn en wat er van ze verwacht wordt.

Wat de maatschappij verwacht ….

Wat je werkgever verwacht ….

Wat je familie verwacht ….

Wat vrienden en buren verwachten ….

Ze denken niet na over wat ze doen.

Op een gegeven moment komen ze op een punt dat ze denken: “Help! Ik weet niet…

 

“Vind ik het eigenlijk wel leuk wat ik doe? Of doe ik het omdat ik het gewoon gewend ben?

Ik doe het omdat ik zo ben opgevoed, dat heb ik nou eenmaal zo geleerd. Nooit bij stil gestaan wat ik eigenlijk aan het doen ben en wat ik nou eigenlijk echt graag wil doen. “

Waarom doe jij niet wat je echt wil?

Waarom doe je dat eigenlijk niet?
Dat vraag ik me dus echt af he.

Waarom ga je naar je schoonouders met kerst als je daar eigenlijk helemaal geen zin hebt?
Waarom ga je met die ene collega lunchen als je daar geen zin in hebt?

Stop daarmee !

Doe gewoon wat jij wilt!

En met wie JIJ wilt en wanneer JIJ dat wilt.

 

Je doet niet wat je ECHT wilt 

Als je niet doet wat je echt wilt, hier niet bij stil staat, maar op de automatische piloot blijft gaan en doen wat de maatschappij van jou verwacht het uiteindelijk helemaal mis kan gaan.

Kijk maar naar hoeveel mensen er in een burn-out terecht komen. Hoeveel mensen zijn er depressief en hoeveel daarvan zitten aan de antidepressiva. Hoeveel mensen krijgen lichamelijke klachten en vaak niet weten wat het precies is. Je gaat naar de huisarts en die zegt: het zit tussen je oren of je krijgt een medicijn voorgeschreven terwijl het er eigenlijk gewoon om gaat dat je teveel doet wat je eigenlijk niet ECHT wilt. Maar ja, als je dat niet beseft dan kan je er ook niets mee.

 

Een boost

Mensen gaan naar een event en krijgen een boost en dan gaan ze naar huis, de boost houdt ff een paar dagen of weken aan en ze vallen weer terug. Waarom is dat? Omdat ze er niet mee bezig blijven. Je zal je lifestyle moeten veranderen. Het event is geen wonderpil en je gaat naar huis en je hoeft niets meer te doen. Je zal eraan moeten blijven werken. Blijven actie ondernemen. Dat is bij veel mensen het probleem zie ik.

Een mastermindgroep

Daarom is een Mastermindgroep ook zo waardevol. Dat je 1 keer in de zoveel tijd samen komt met een kleine groep. Mensen die elkaar upliften en supporten. Ik zie zo vaak dat mensen enthousiast raken van een mastermindgroep en al heel snel is er niets meer over van zo’n groep.

Je gaat naar een event en de spreker heeft het over een mastermindgroep dat het goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ze beseffen niet precies wat dat inhoudt. Helemaal enthousiast gaan ze naar huis. Op facebook zoeken naar anderen om een groep te maken en hebben geen idee hoe of wat precies.

Mocht je dit herkennen kan je contact met mij opnemen voor informatie. Ik heb jarenlang mastermindgroepen begeleid en ik weet precies wat er werkt en wat niet. Ik weet wat de beste kans is op een succesvolle mastermindgroep wat voor iedereen in de groep werkt. Ik kan hier ook nog eens een blog over schrijven bedenk ik me ineens <img draggable=

 

Je kan er ECHT serieus ziek van worden

Velen die ik vertel dat je er echt ziek van kan worden, dat ik het ervaren heb en ik genoeg mensen ken die het ook ervaren hebben geloven mij nog steeds niet. Ze geloven niet dat je echt letterlijk lichamelijke klachten kan krijgen van blijven doen wat je eigenlijk niet wilt.

Ik heb geleerd dat als je niet doet wat je echt wilt het uiteindelijk helemaal mis kan gaan.

Toen ik werk deed wat ik niet leuk vond kwam ik in mijn donkerste periode van mijn leven terecht en ik kreeg ook nog lichamelijke klachten erbij.

Dus voor mij was het tijd om mijn leven radicaal om te gooien. Het was tijd om te kiezen voor mezelf. En dat heb ik gedaan <img draggable=

Hoe kies je voor jezelf?

Maar hoe kies je nou voor jezelf? Dat is eigenlijk heel simpel. Door erachter te komen wat je echt wilt. Dus wat wil je echt?

1. Waar werd jij blij van toen jij jonger was? En datgene waar je blij van werd, doe je dat nu nog steeds?
2. Wat vind jij zo leuk om te doen dat je de tijd helemaal vergeet? Je vergeet om te eten en je hebt helemaal geen zin om te gaan slapen omdat je het zo leuk vindt wat je doet. Wat is dat? Wat vind je zo leuk om te doen?
3. Schrijf eens aan het einde van de dag jouw activiteiten op wat je die dag gedaan hebt. Bedenk dan hoe je je voelde na zo’n activiteit. Denk je van: dat heeft mij zoveel energie gekost en ik vond het eigenlijk niet zo leuk, dat doe ik niet meer. Of denk je: daar heb ik energie van gekregen en het was wel leuk, dat doe ik de volgende keer weer <img role=

 

Zonder actie geen resultaat

Als jij wilt dat er iets verandert, zal je toch echt zelf in actie moeten komen.
Tja, zonder actie geen resultaat, hé. En als ik het kan, dan kan jij het ook!

Ik ben Aisa, Mindset en Marketing Mentor. Spreekt deze video jou aan en wil je met me connecten?
Dat kan natuurlijk <img role=

Boek via onderstaande link een gratis vrijblijvend gesprek met me in.
Ik hoop binnenkort van je te horen.

Liefs, Aisa

 

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >